7 טיפים שכדאי להכיר
הימים שבהם סמכנו באופן עיוור על חברות פרסום ומוצרים עמוסי כימיקלים מזיקים חלפו. אנחנו רוצים ורוצות לדעת אילו חומרי גלם נמצאים במוצרים שבהם אנחנו משתמשות באופן יומיומי, ולבחור בהם מתוך מודעות ותשומת לב. אז אולי לבחור דאודורנט נשמעת כמו החלטה פשוטה, אבל יש לה השלכות משמעותיות הן על בריאותנו והן על הסביבה שלנו.
אל תבינו לא נכון, לבחור את הדאודורנט נכון זאת לא דרמה כל כך גדולה! אבל כן יש כמה צעדים מהותיים, טיפים ותובנות שכדאי להכיר וליישם. מספיק שתקראו את הכתבה הזאת בעיון ואז הידע כבר יהיה בידיים שלכן ותוכלו לקבל החלטה מושכלת.
רגע לפני שנתחיל, כדאי לדעת: מה זה זיעה ולמה בכלל צריך להשתמש בדאודורנט?
זיעה היא נוזל המופרש מבלוטות שנמצאות בעורם של בני האדם. למרות הריח הלא נעים, להזיע זה טבעי, הגיוני ואפילו בריא. זאת דרכו של הגוף לקרר את עצמו ולשמור על לחות וטמפרטורה יציבה.
אז למה בכל זאת מומלץ להשתמש בדאודורנט? תכלס, כדי להפחית את הריח הלא נעים, בעיקר בקיץ הישראלי. על אף מה שחברות מסוימות ירצו שתחשבו, אין שום צורך רפואי מובהק להשתמש בדאודורנט. זו מוסכמה חברתית שהפכה לחלק מהשגרה שלנו, אבל היא לא חייבת להיות מזיקה. להיפך, דאודורנט טבעי יכול להזין את עורנו ברכיבים חיוביים ובריח נעים.
מוכנות למסע אל עבר בית שחי בריא (?), ריחני ושמח? אלו הטיפים שלנו:
האינסטינקטים שלך חשובים יותר ממה שהבטיחו בפרסומת
כמו בלא מעט מצבים בחיים, גם בבחירת דאודורנט חשוב לסמוך על עצמך. בין רעש הפרסומים, קודי הקופון והמידע האינסופי שמציף אותנו מכל עבר, את או אתה יודעים הכי טוב מה נכון לכם ולגוף שלכם. העשירו את עצמכם בידע הרלוונטי וברגע האמת הקשיבו לאינטואיציה ובחרו באופן שהולם את הערכים, הצרכים והרצונות שלכם. זכרו שלכל אחד ואחת מאיתנו יש גוף שונה עם כמות שונה של זיעה והעדפה שונה של ריחות. לכן אין פתרון אחד שמתאים באופן גורף לכולם.
מה שנספג דרך העור משפיע גם על איברים נוספים
דברים שהעור סופג לא נעצרים בו ומשפיעים רק עליו. הוא (העור) מלא נקבוביות דרכן חומרים שונים יכולים לחלחל ולהגיע עד מערכת הדם. זו אחת הסיבות שהכרחי לבחון את המרכיבים במוצרי הטיפוח האישיים שלנו, כולל דאודורנטים. בחירה בתכשירים טבעיים ללא כימיקלים מזיקים מבטיחה שחומרים שתמרחו על העור יהיו בטוחים ועדינים יותר לכל (לבריאות) הגוף. מבחוץ ומבפנים.
תקראו את האותיות הקטנות (רשימת הרכיבים)
אם יש טיפ אחד שהכי חשוב שתכירו – הרי הוא לקרוא את רשימת הרכיבים! וכאן יש טריק נחמד, ככל שהיא ארוכה, מסורבלת ומלאה ביותר שמות ומספרים מוזרים ולא ברורים, כנראה מדובר ביותר רכיבים סינטטיים ובעייתיים.
כשרוצים לבחור דאודורנט חשוב במיוחד לשים לב ולשקול להימנע מארבעת הרכיבים האלו:
- אלומיניום (Aluminium), אשר חשוד כחומר מסרטן, גורם לדלקות עור בכך שהוא חוסם באופן מלאכותי את מעבר הזיעה דרך נקבוביות העור ולא מאפשר לו לפנות רעלים החוצה.
- פרבנים (Butylparaben, Propylparaben), חשודים כמשבשים את מאזן ההורמונים, ביניהם אסטרוגנים אשר משפיעים על מערכת הרביה הנשית.
- חומרים משמרים (Triclosan, BHT, BHA), שמגרים את העור, חשודים גם כן כמשבשים הורמונליים, מסרטנים ומפריעים לפעילות תקינה של המערכת האנדוקרינית.
- אלכוהול (Alcohol), נפוץ בדאודורנטים רבים בשל השפעותיו המחטאות, אך עלול להוביל גם לייבוש, גירוע העור, אדמומיות ועקצוצים בבית השחי.
המטרה היא לא להפסיק להזיע!
כפי שכבר הזכרנו בתחילת המאמר, זיעה היא לא משהו שיש לחשוש מפניו או לדכא. להפך, היא מעידה על תפקוד גופני תקין, טבעי וחיוני. במקום לחסום בלוטות זיעה בכימיקלים, אנחנו ממליצים על דאודורנטים 100% טבעיים, כמו של לילי רוז, אשר מעניקים ריח נעים לאורך זמן רב, מבלי לפגוע בבריאות שלך או בסביבה. כדי להנגיש את הדאודורנטים שלנו לכמה שיותר א.נשים אנו מציעים שלושה סוגים שונים של דאודורנטים. כל אחד מתאים להעדפות ורגישויות שונות:
הראשון הוא דאודורנט טבעי עם שמנים אורגניים. זה הדאודורנט הרגיל שלנו שמתאים לרוב האנשים, מושלם לשימוש יומיומי ולכל סוגי העור.
דאודורנט נוסף הוא בריח ברגמונט ולימון וללא סודה לשתייה! עבור אנשים בעלי עור רגיש שלא רוצים להניח סודה לשתיה על העור, הדאודורנט הזה יהיה בחירה נפלאה. גם הוא רותם את רכיבי הטבע, מונע ריח לא נעים ולא מעורר גירוי או משאיר כתמים על בגדים.
לבסוף, כדאי להכיר גם את הדאודורנט נטול הריח של לילי רוז. גם הוא מבוסס על רכיבים טבעיים, ללא סודה לשתיה וללא ריח בכלל. הוא מתאים לבעלי רגישות מוגברת של העור ולמי שמעדיפים לשמור על ריח גוף נייטרלי.
ריח טוב לא בהכרח מעיד על איכות הדאודורנט!
בהמשך ישיר לטיפ הקודם, חשוב לדעת שריח טוב לאו דווקא מעיד על איכות המוצר. לעיתים זה אפילו הפוך, כשהריח מגיע ממקור סינטטי, הוא עלול להוות גורם לגירוי העור ותגובות אלרגיות. העדיפו דאודורנטים שריחם מגיע ממקור טבעי כמו שמנים אתריים טהורים. זכרו שדאודורנט הוא לא בושם, אין סיבה שהוא יפיץ כמות אינטנסיבית של ריח, אלא ניחוח עדין לצד נטרול ריח הזיעה.
דאודורנט רול און, סטיק או ספריי?
אחת ההחלטות המרכזיות בבחירת הדאודורנט הנכון עבורכם היא סוג האריזה. אנחנו מאמינים שדאודורנט סטיק הוא בחירה נפלאה, משום שבניגוד לספריי, הוא ממוקד, ניתן לשלוט בקלות בכמות ובשכבת החומר בו תרצו להשתמש בכל פעם והוא לא מותיר כתמי צבע לבן מבאסים על הבגדים.
בנוסף, דאודורנט ספריי מכיל חומרים נדיפים כמו – Butane, Isobutane ו- Propane, אשר מזהמים את האוויר שאנו נושמים ועלולים לגרום לתגובות אלרגיות או נשימתיות שונות.
האם הדאודורנט שלך ידידותי לסביבה?
אחרי שהתייחסנו לכל השיקולים הבריאותיים והאישיים, מומלץ להוסיף עוד שיקול אחד, חשוב לא פחות. והוא – מה האימפקט הסביבתי של המוצר ושל החברה שייצרה אותו. כל הדאודורנטים של לילי רוז הם טבעוניים ולא נוסו על בעלי חיים. הם מגיעים באריזה מקרטון ממוחזר ומתכלה (גם המדבקה מנייר ממוחזר!). בתום השימוש ניתן להשליך אותם לפח המחזור וכך למזער את הנזק הסביבתי. האריזה שלהם, כמו כל מוצרי לילי רוז היא נטולת פלסטיק, אסתטית, חזקה ואיכותית. והייצור מתרחש בישראל, בכמויות מבוקרות על מנת לצמצם עודפים.
אם הגעתם עד לכאן, כנראה העור ובריאות הגוף באמת חשובה לכם. זה משמח אותנו מאוד שיוכלנו להיות לכם לעזר. כל האמור לעיל הוא בגדר המלצה בלבד, ונשמח להמשיך ולענות על שאלות נוספות ברשתות החברתיות!
Leave a reply