החלטתם שהגיע הזמן לעבור לניקיון טבעי ללא כימיקלים אבל האינטרנט מוצף במידע ואתם לא בטוחים איך להתחיל? ריכזנו עבורכם 5 עצות שהלוואי ואנחנו היינו יודעים בתחילת הדרך. אלו נקודות קטנות אך חשובות שיכולות לחולל הבדל גדול בשגרת ניקיון הבית שלכם בטווח הרחוק. מוכנים?
1/ בדקו את הרכיבים במוצרי הניקיון
בדיוק כמו שלא הייתם מכניסים לגוף שלכם אוכל שאתם לא מכירים ולא יודעים מה יש בו, ככה גם עם מוצרי ניקיון. לקרוא את רשימת הרכיבים זאת פעולה שלוקחת פחות מדקה, אבל נגלה לכם סוד כבר עכשיו: רוב הסיכויים שכל מוצר ניקיון שתבדקו יכלול רשימה שופעת של שמות מסובכים ומוזרים, אותיות באנגלית ואפילו מספרים. חומרים כאלה עלולים להוביל לבעיות בריאותיות, החל מגירויים בעור, שיבוש הורמונלי ועד בעיות נשימה ובעיות כרוניות שונות.
במיוחד כדאי להכיר ולהיזהר מהרכיבים הבאים:
- פוספטים, שנמצאים לעיתים קרובות בחומרי ניקוי למדיח כלים, ועלולים לגרום לזיהום מים.
- אקונומיקת כלור ואמוניה, שני חומרים חזקים אשר עלולים לגרות את העור, העיניים ומערכת הנשימה. הם מסוכנים במיוחד כאשר הם מעורבבים יחד ומשחררים גז כלורמין רעיל.
- פתלטים, שנקשרו להפרעות הורמונליות והשפעות שליליות על מערכת הרבייה.
- טריקלוזון, נחשד בשל תרומתו לעמידות לאנטיביוטיקה, ועלול לשבש את האיזון ההורמונלי.
- סולפטים, שנמצאים לעיתים קרובות בנוזל שטיפת כלים, עלולים לגרום גירוי בעור ובעיניים.
- מרכיבים מבוססי נפט כמו – White spirit, Naphta, SLS, Isoparaffins, PEG, Paraffin, Mineral Spirits, Petroleum Distillates ועוד.
2/ עשו זאת בעצמכם!
מסתבר שלהכין בעצמכם חומרי ניקוי זה לא מסובך ואפילו יכול להיות כיף (וכמובן זול יותר וידידותי יותר לסביבה!). יש לא מעט חומרי גלם שיוכלו לשמש אתכם בכמה מתכונים שונים. למשל, ניתן להשתמש בחומץ לבן לניקוי חלונות, מכשירי חשמל, במכונת הכביסה וגם במדיח!
דוגמה נוספת היא סודה לשתיה ללא אלומיניום שמנקה כמעט הכל! היא מנטרלת ריחות, מסירה שומרים ומעולה גם לניקוי שטיחים ושירותים.
קצת פחות מוכרת היא הסודה לשטיפה, או בשמה השני – סודיום קרבונט. מדובר באבקה דקיקה ממנה ניתן להכין חומרי ניקוי רבים!
אם אתם לא בטוחים איך להתחיל ב-DIY, תמיד תוכלו להיעזר במתכונים שאנו מציעים באתר, כמו למשל המתכון המנצח שלנו לנוזל כביסה. בנוסף, הרכבנו עבורכם מארזים מיוחדים שמתאימים להכנה ביתית של מוצרים שונים, כמו ערכה להכנת נוזל כביסה, ערכה להכנת אבקה למדיח וחומרי ניקוי נוספים.
3/ בחרו ניחוחות ממקורות טבעיים
כדי להמתיק את ניחוח מוצרי הניקוי הטבעיים שלכם, תוכלו להוסיף כמה טיפות של שמן אתרי שמתאים למוצרי ניקוי. מומלץ להשתמש למשל בשמן לימון ושמן לבנדר שידועים בתכונות אנטי-בקטריאליות. מהר מאוד תתרגלו לריח העדין והטבעי ותעדיפו אותו לאין שיעור על פני הריחות החזקים של מוצרים תעשייתיים.
4/ בחרו במברשות רב פעמיות על פני ספוגים חד פעמיים
רוב האנשים מנקים את בתיהם עם ספוגים ומגבונים חד פעמיים אשר יוצרים כמויות עצומות של פסולות בכל יום. אנחנו מדמיינים שהזבל הזה מתאדה מיד כשהוא נעלם משדה הראייה שלנו, אבל זה לא בדיוק מה שקורה. הפסולת נערמת ומובילה לזיהום הסביבה, שחרור גזי חממה ופגיעה באיכות האוויר שכולנו נושמים. הבשורה המשמחת היא שניתן לעבור למברשות רב פעמיות ממש בקלות. באתר שלנו תוכלו למצוא מברשות לניקוי סירים מפליז או מסיבים צמחיים, מברשת לניקוי כלים ועוד!
5/ תקבעו יום הכנה מרוכז
אם החלטתם להכין בעצמכם את חומרי הניקוי (למשל בעזרת ערכות ההכנה של לילי רוז), כדאי לקבוע מראש בלו"ז חלון זמן שתקדישו לכך. ההכנה עצמה מאוד מהירה וקלה, אבל היא אכן דורשת מכם קצת יותר מאשר לשלם על מוצר מוגמר בסופר. אז תהפכו אותה לריטואל קטן וכיף עם עצמכם, כמה רגעים של שקט והתעסקות עם הידיים…
זכרו, ניקיון הבית לא אמור לבוא על חשבון הבריאות שלכם, של בני משפחתכם או של הסביבה. אולי יקח לכם קצת זמן להתרגל לשגרת הניקיון החדשה, אבל אנחנו מבטיחים – אתם תתאהבו בה מהר מאוד. אחרי כמה שבועות כבר לא תבינו איך פעם ניקיתם עם חומרים אחרים ותתחילו להמליץ לכל החברים על ניקיון הבית במוצרים טבעיים בלבד!
כרגיל, נשמח לענות על שאלות נוספות ולסייע ככל שנוכל ברשתות החברתיות!
Leave a reply